Новини

Национален събор за автентичен фолклор “От извора” 2015

ot_izvora_2014За тринадесета поредна година в с. Труд, общ. Марица ще се проведе Национален събор за автентичен фолклор “От извора” 2015г. Съборът е под патронажа на кмета на община „Марица” г-н Димитър Иванов.

Целта на проявата е да се даде възможност на всеки да се докосне до неповторимия български дух, съхранен в обичаите, песните и танците, в различните диалекти, в невероятните български носии, кътани с много любов в сандъците на нашите баби.
Съборът ще се проведе на 05 септември 2015г. в с. Труд, община „Марица”, Пловдивска област. Началото е от 9.00 часа с дефиле на участниците, което ще започне от Параклис „Успение на Пресвета Богородица” по главната улица – до откритата сцена пред читалище „Светлина-1929г.”с. Труд.

Съборът няма конкурсен характер. По време на него ще бъде открита и изложба, представяща предоставените от колективите обредни пити и хлябове, национални гозби, рисунки на фолклорна тематика.
Според регламента, участието на колективите е с времетраене, както следва:15 мин.- обичаи, 10 мин – песни, танци и др. /Организаторите си запазват правото за промяна във времетраенето при необходимост./
Срок за изпращане на заявките – 10.08.2015г. на адрес:
4199 с. Труд ул.”Никола Петков” 34
общ.”Марица” Пловдивска област
Народно читалище „Светлина” / за събора/
E-mail: chitalishte_svetlina@mail.bg

Телефони за контакти:
03126/22-00 читалище,

0879/667783- секретар

Необходима информация: Читалище /организация/, точен адрес, колектив, ръководител, брой участници – възраст, репертоар, времетраене, лице за контакти, телефон, e-mail

бутони към социални мрежи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top