Новини

Конкурс „АГОРА 2011“

За трета поредна година Платформа АГОРА обявява Конкурс „АГОРА“ за най-успешна гражданска инициатива, реализирана от читалище.

WIN2-255x186-AgoraВ конкурса ще бъдат отличени практики, проекти и инициативи на читалища, които през 2011 година са стимулирали участие на гражданите в решаване на проблеми на общността, отговорили са на реални нейни потребности, мобилизирали са подкрепа за различни каузи, повишили са солидарността и доверието, подпомогнали са за изграждането на активни общности за местно развитие. Очакваме предложените кандидатури да акцентират върху ролята на читалището като гражданска организация и център за общностно развитие.
Конкурсът се организира от Платформа АГОРА в партньорство с Министерството на културата на Р България, фондация „Чарлс Стюарт Мот”, VIVACOM, Обединена Българска Банка, Хабитат България и Университетско издателство „Св.Климент Охридски“ и с медийната подкрепа на dir.bg, dnes.bg и ngobg.info (информационен портал за НПО в България).
За първи път в рамките на Конкурс „АГОРА“ Министерството на културата ще отличи читалище – участник в конкурса със специална грамота за „Принос в развитието на читалищното дело“.
В конкурса могат да участват читалища от цялата страна, които са реализирали самостоятелно или в партньорство граждански инициативи за развитие в своята общност. Кандидатурата трябва да посочва реален и видим резултат постигнат през 2011 г. независимо, че може да е започнала и в предходна година. Всяко читалище може да участва в конкурса с неограничен брой предложения, като номинирано може да бъде само едно от тях. Краен срок за подаване на кандидатури e 20 февруари 2012 г.

бутон за споделяне

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top