Новини

Безплатен демонстрационен урок по ориенталски танци

На 11-ти февруари (събота) от 14 ч. във VITOSHA Dance & Sport Arena ще бъде изнесен безплатен демонстрационен урок по ориенталски танци от Бояна Петрова, и всеки желаещ да се потопи в ритмите и танците на ориента е добре дошъл.

boyanaСвикнали сме да си представяме ориенталските танци като забавление – питие, хапване и красива танцьорка. Истината обаче е, че този начин на танцуване е изключително енергичен и бърз, за да може да замени фитнес тренировките. Дамите занимавали се с други масови спортове и опитали стъпки и движения на ориенталския танц споделят, че е доста по-сложно и интересно като занимание, от това което си представяме при споменаването на думичката „ориенталски танц“. Ето защо – ориенталските танци са чудесен начин да поддържате фигурата си стегната, а духа си – тонизиран.

За Бояна:
Бояна Петрова е родена в семейство на световно известен цирков артист.
Израства, пътувайки със семейството си по различни земи, заедно с Цирка. Изучава и танцува класически балет от ранно детство, над 10 години с хореографи Евелина Петева и Красимира Колдамова, като участва в много международни и български фестивали, телевизията и Софииската Опера. Заедно с нейния парньор се „потапят“ за три години в Аржентинското Tango с преподаватели Иво Парушев, Ивайло Александров и Габриела Пейчева.
От 2008 г. започва да изучава Ориенталски танци, Египетски стил под ръководството на Евелина Папазова. Mногобройни сa интензивните семинари в Школа „Sheherazade“  България и Италия с Мастер Евелина Папазова, където изучава Classical, Baladi, Tabla Solo, Veil, Tarab, Modern Oriental, Pop Baladi.
Извън България учи с различни Египетски майстори на танца: Zaza Hassan в Италия (classical), Randa Kamel (Modern Classical), Amir Thaleb в Барселона (Routine, Tango  Oriental, Tarab), Jillina(Classical), Dr. Gamal Seif (Classical, Baladi, Sha’abi), Aladin El Kholy (Saidi, Baladi), Khaled Seif (Ghawazee), Dr. Mo Geddawi  в Барселона (Melaya-Laff).

сподели ме

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top